Històries: Els monjos contra Sant Marçal (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

Roma, any 250. Deci, un vell senador d’origen il·liri, ha assumit el pes de la púrpura al damunt de les seves espatlles. És un emperador aparentment estimat per la seva saviesa i responsabilitat. En els vint anys anteriors s’han succeït al capdavant del tron imperial fins a vint cèsars… És l’anarquia militar del segle III. Deci, home de front arrugat i pell fatigada, sembla tenir la clau per restaurar la unitat, la tan buscada Pax Romana: reafirmar la vella religió romana, pagana i politeista, com a genuïna religió estatal i, en conseqüència, posar en marxa una cruenta persecució de les creixents masses cristianes. Clandestinament, el papa Fabià no defalleix en l’expansió de la nova religió i projecta l’evangelització de la Gàl·lia, terra eixuta i convulsa. Hi envia set homes. Un d’ells, Marçal, acabarà sent bisbe de Llemotges. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s