Les missions a “II Curso de historia del pensamiento mexicano” (22 d’octubre)

Aquest dimarts 22 d’octubre serem a la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) impartint amb la companya Dra. Esther Jiménez Pablo (UCM) la sessió del II Curso de historia del pensamiento mexicano. El curs està organitzat conjuntament per la UAM i la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM).

MISIONES Y PROPAGANDA FIDE
Dr. Diego Sola (Universitat de Barcelona)
Dra. Esther Jiménez (Universidad Complutense de Madrid)

La monarquia hispànica va unificar políticament els territoris que avui conformen Mèxic, Espanya i Filipines. Després del fracàs de la incorporació de la Xina i el Japó, l’arxipèlag Magallanes es va convertir en un àmbit d’apilament comercial del que els grans beneficiaris van ser els comerciants mexicans. A més de productes comercials, el galió que anualment unia els ports de Manila i Acapulco, va transportar en una i altra direcció persones, idees, llibres, sabers i sabors. Especialistes i acadèmics d’ambdós costats de l’Atlàntic abordaran la història compartida entre Espanya, Mèxic i les Filipines a través de 9 lliçons que s’impartiran el proper mes d’octubre de 2019 a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universidad Autónoma de Madrid.

Col·laboren en l’organització d’aquest curs la Universidad Autónoma de Madrid, a través
del Vicerectorat d’Internacionalització, la Facultat de Filosofia i Lletres, el Instituto Universitario La Corte en Europa, el Máster en Pensamiento Español e Iberoamericano y el Doctorado en Estudios Hispánicos: Lengua, Literatura, Historia y Pensamiento; i per part de la Universidad Nacional Autónoma de México: el Centro de Estudios Mexicanos de la UNAM en España (UNAM-España) i l’Instituto de Investigaciones Históricas.

Enllaç al fulletó del curs (cliqueu-hi).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s