Jornada de recerca “Escaladei i Montalegre: dues cartoixes de la Catalunya medieval i moderna” (15 de novembre)

Per segon any consecutiu, un grup d’estudiosos que treballen sobre la Cartoixa des d’una perspectiva multidisciplinar (història, diplomàtica, literatura, història de l’art…) es reuneixen en una trobada on es tractaran diverses temàtiques de les dues grans cartoixes catalanes al llarg de les èpoques medieval i moderna: Escaladei i Montalegre.

Aquí us deixo el programa complet:

Programa complet en PDF (enllaç).

Aquest grup de recerca neix d’una necessitat. Entre els ordes religiosos principals de la història occidental, la Cartoixa, fundada per Bru de Colònia el 1084, ha estat dels menys estudiats. El motiu principal que tradicionalment s’ha explicat per a la manca d’una història i una recerca consolidada ha estat la naturalesa i idiosincràsia tancada, aïllada, del món cartoixà, un orde de monjos ermitans que en mil anys d’existència gairebé no ha patit canvis en la seva forma de vida.

El Grup d’Estudis Cartoixans vinculat a la Universitat de Barcelona (GEC-UB) va néixer amb l’objectiu d’aprofundir en la recerca de temes cartoixans des d’una perspectiva interdisciplinar, amb una atenció a l’estudi de la història, l’espiritualitat, l’art i la cultura generada pel món cartoixà en els territoris de l’antiga Corona catalano-aragonesa, des del seu primer arrelament fins als temps actuals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s