Històries: La gralla o la granota (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

El jove Francesc pujà al cavall, no sense certa dificultat. Ell era un burgès honrat, no pas un cavaller. La seva vida girava entorn els recomptes monetaris, el gaudi dels censos i les discussions amb els companys del consell de la vila. Un estat envejable, al seu parer. Però aquella albada estiuenca de 1547, sota el portal de Santa Anna, s’empassà el seu delicat orgull burgès, s’ajudà de la força d’un mosso i, pujant al cavall, va emprendre el viatge de la seva carrera al servei de Granollers: representar la ciutat davant l’emperador Carles. El xacrós monarca encara estava en plena activitat i aquell any, al mateix temps que lluitava contra els prínceps luterans a Mühlberg, convocava els regnes de la Corona catalanoaragonesa a Corts generals. Horitzó: Montsó, terra de frontera. Granollers, vila reial, enviava el seu propi representant. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s