crònicahistòria
Història

Històries: Més alts, més forts, més ambiciosos (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

Un grup d’adolescents, a cantonada i cantonada, amenitza la freda tarda de desembre a la insípida i quasi amorfa plaça. Canten, criden i discuteixen. Amb vehemència, com pertoca per edat. El nervi d’aquells cossos es trasllada a una plaça en tensió. Una plaça que, si l’hagués vista el mateix Josep Pla, no en dubto que l’hauria batejada com «la més lletja i més pretensiosa de Catalunya». A la plaça del Cony poca gent té la sensació de trobar-se –oficialment– a la plaça de Josep Barangué i Bachs, alcalde de Granollers de fins a quatre mandats no consecutius, l’ideòleg (o un d’ells) d’un d’aquells elements arquitectònics –pràcticament monumentals– que ha fet bona la grandiloqüència pretensiosament provinciana de la capital vallesana. En sintonia, naturalment, amb aquella dita també bona que diu que al Vallès, tot es magnifica… i l’esforç paga la pena! (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: