crònicahistòria
Història

Històries: Temps de votar (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

Diumenge mandrós. El sol semblava tenir problemes per sortir del seu niu per la serra de Llevant. Però s’acabà llevant. També en Jaume de Palou que, de la finestra estant, va remugar unes paraules indesxifrables contemplant una tímida però amenaçant gebrada sobre els conreus del seu mas. La Maria Rosa, la seva dona, ja havia sortit a recollir els ous de les gallines i a treure aigua del pou més fred de novembre. S’apressaren a arribar puntuals a la missa de vuit a Sant Julià de Palou. “Noi, em tens farta de tant córrer! Què no podíem venir a la missa de dotze com cada diumenge!?”. Les intencions d’en Jaume eren unes altres: aquella era una jornada per voltar, votar i mirar, encuriosit, el curs de la democràcia. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: