crònicahistòria
Història

Històries: El vi de l’emperador (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

“Les vinyes lacetanes de la Hispània són famoses per la gran quantitat de vi que d’elles s’obté, però els de la Lauronense ho són per la finor del vi que produeixen”. Un vi exquisit. Així ho va escriure fa quasi dos mil anys Plini el Vell (24-79 d.C.), gran historiador i naturalista romà. Si els déus de l’Olimp haguessin de triar el seu elixir predilecte, potser tindrien en compte aquell manantial verd-roig a migdia del Monte Signi, el nostre Montseny. Un petit país de plana i muntanyetes on, entre carena i carena, esclata un mosaic de colors tardorals que saluden el pas dels núvols. Lauro… El nostre Vallès. O una part d’ell. Els millors tastadors de vi de la Roma imperial, com el mateix Plini, així ho van apreciar. Aquesta és la història d’una comarca el paisatge de la qual avui dia poc fa intuir que fou terra de vins… Vins que, fa dos mil anys, arribaren fins a les millors taules de Roma. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: