Històries: El vi de l’emperador (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

“Les vinyes lacetanes de la Hispània són famoses per la gran quantitat de vi que d’elles s’obté, però els de la Lauronense ho són per la finor del vi que produeixen”. Un vi exquisit. Així ho va escriure fa quasi dos mil anys Plini el Vell (24-79 d.C.), gran historiador i naturalista romà. Si els déus de l’Olimp haguessin de triar el seu elixir predilecte, potser tindrien en compte aquell manantial verd-roig a migdia del Monte Signi, el nostre Montseny. Un petit país de plana i muntanyetes on, entre carena i carena, esclata un mosaic de colors tardorals que saluden el pas dels núvols. Lauro… El nostre Vallès. O una part d’ell. Els millors tastadors de vi de la Roma imperial, com el mateix Plini, així ho van apreciar. Aquesta és la història d’una comarca el paisatge de la qual avui dia poc fa intuir que fou terra de vins… Vins que, fa dos mil anys, arribaren fins a les millors taules de Roma. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s