crònicahistòria
Història

Històries: «Veus què has fet? Dona d’aigua havies de ser!» (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

Catalunya, any 1149. En algun lloc perdut del bisbat de Vic. “Els camins que menen l’accés a Déu són veritablement inescrutables”, barrinava fra Riquer fent ziga-zagues per uns feréstecs corriols que descendien per damunt de la cinglera d’en Bertí. El monjo feia via cap a un sot que tenia una balma per església i un esbojarrat torrent d’aigua com a primera font de vida. “Ves quin lloc tan inhòspit per anar-hi a parar! Un sot!”, sentencià. S’arrossegava sobre el seu hàbit, amb les vores de baix totalment estripades de tant traginar. L’ase que l’acompanyava, carregat de queviures i eines, semblava inquirir el seu amo amb la mirada obedient. Fra Riquer s’aturà, s’encarà a l’animal i exclamà: “Prior de Sant Miquel del Fai! Ves quina cosa de manar. Allà només hi ha dones d’aigua…!”. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: