Històries: Sota l’ombra d’un lledoner (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

Recordo que de ben petit una companya de l’escola em va etzibar “Visc al Lledoner!” i a mi se’m quedà un esguard de badoc: “Marta: a on és això?”, vaig preguntar-li encuriosit. “Mmm… És un poble! Troba’l al mapa si pots”, respongué entremaliada, endevinant la meva completa ignorància i ferint el meu orgull d’infant… “Vius en un arbre?”, vaig contraatacar. Per als canovellins que anàvem a escola a Granollers se’ns feia una mica complicat això d’entendre les alegres tensions territorials del petit univers granollerí: “Et dic que és un poble: busca’l!”. “No diguis mentides, Marta!”. Però la Marta no mentia pas: enguany s’acompleixen noranta anys de la pèrdua de la independència lledonerenca o, més aviat, de la fi de la seva llarga pertinença a Corró d’Avall i les Franqueses. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s