crònicahistòria
Història

Històries: Els carlins prenen Granollers (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

“Han segrestat l’alcalde! Han segrestat l’alcalde!” El fill petit de Can Ninou corria eixerit pel Camí Ral de Granollers, agitat i emocionat, proclamant als quatre vents una notícia trasbalsadora. L’impacte de l’anunci amagava una veritat encara més fosca i tràgica per a la capital vallesana: diversos morts i encara més ferits, fins a trenta-tres granollerins segrestats i nombroses cases i terres cremades. Els carlins havien saquejat Granollers. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: