crònicahistòria
Història

Històries: Per camins d’homes, pedres… i pintures rupestres (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

Fou en altre temps, en dies potser més reposats i sense el pànic a la prima de risc, que els homes i les dones del Vallès, que no tenien cap noció de vallesanitat com l’entenem avui dia, però sí un fort sentit de la territorialitat, van elevar els seus pensaments al cel sense deixar de mirar la terra i van llegar per a la posteritat un dels itineraris prehistòrics més suggeridors de la nostra rodalia. La popularment coneguda com a ‘Ruta prehistòrica de la Roca del Vallès’ és, en realitat, un impactant aplec d’una desena de monuments megalítics erigits cap al final del Neolític, a l’entorn del 2.000 a.C. Una ruta que ens introdueix en els contorns del Parc Natural de la Serralada Litoral. A més, el caminant pot descobrir un poblat ibèric, al Turó Gros de Céllecs, que fou habitat fins al segle III a.C i que ofereix una vista de transició cap al Maresme. De camí, podem obtenir algunes de les panoràmiques més espectaculars del Vallès i la plana del Congost-Mogent, amb una inusual vista des del llevant de la comarca. I, enmig del bosc, un dels grans tresors: les úniques pintures rupestres d’època prehistòrica que hi ha al Vallès Oriental. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: