Històries: Per camins d’homes, pedres… i pintures rupestres (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

Fou en altre temps, en dies potser més reposats i sense el pànic a la prima de risc, que els homes i les dones del Vallès, que no tenien cap noció de vallesanitat com l’entenem avui dia, però sí un fort sentit de la territorialitat, van elevar els seus pensaments al cel sense deixar de mirar la terra i van llegar per a la posteritat un dels itineraris prehistòrics més suggeridors de la nostra rodalia. La popularment coneguda com a ‘Ruta prehistòrica de la Roca del Vallès’ és, en realitat, un impactant aplec d’una desena de monuments megalítics erigits cap al final del Neolític, a l’entorn del 2.000 a.C. Una ruta que ens introdueix en els contorns del Parc Natural de la Serralada Litoral. A més, el caminant pot descobrir un poblat ibèric, al Turó Gros de Céllecs, que fou habitat fins al segle III a.C i que ofereix una vista de transició cap al Maresme. De camí, podem obtenir algunes de les panoràmiques més espectaculars del Vallès i la plana del Congost-Mogent, amb una inusual vista des del llevant de la comarca. I, enmig del bosc, un dels grans tresors: les úniques pintures rupestres d’època prehistòrica que hi ha al Vallès Oriental. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s