crònicahistòria
Història

Històries: Perles, santuaris i castells perduts al mig del Vallès (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

“Grandíssims són los danys que ocasiona la guerra”. Tomàs Palmerola, impecable dominic de brillant hàbit, no parava de donar-li voltes a la frase. Anava d’una banda a l’altra de la capella i desfeia les seves passes de retorn al pòrtic del santuari per contemplar, entre la terra i el cel, la deprimida plana vallesana: “Los poetes antics deien que la guerra l’enviava des de l’infern la més cruel de les fúries”, murmurava el clergue mentre dirigia la mirada cap a la Granollers emmurallada, enmig d’uns camps erms que havien acabat la sega com bonament havien pogut. “Ah, Senyor… Quant durarà aquesta guerra…?”. És l’estiu de 1712 i el frare dominic rector del santuari de Bellulla està a punt de lliurar al censor, fra Jacint Turull, el manuscrit de la seva obra La perla del Vallès. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: