Històries: Perles, santuaris i castells perduts al mig del Vallès (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

“Grandíssims són los danys que ocasiona la guerra”. Tomàs Palmerola, impecable dominic de brillant hàbit, no parava de donar-li voltes a la frase. Anava d’una banda a l’altra de la capella i desfeia les seves passes de retorn al pòrtic del santuari per contemplar, entre la terra i el cel, la deprimida plana vallesana: “Los poetes antics deien que la guerra l’enviava des de l’infern la més cruel de les fúries”, murmurava el clergue mentre dirigia la mirada cap a la Granollers emmurallada, enmig d’uns camps erms que havien acabat la sega com bonament havien pogut. “Ah, Senyor… Quant durarà aquesta guerra…?”. És l’estiu de 1712 i el frare dominic rector del santuari de Bellulla està a punt de lliurar al censor, fra Jacint Turull, el manuscrit de la seva obra La perla del Vallès. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s