No deixeu l’Enciclopèdia!

Del Vallès a l’Enciclopèdia.cat. Des d’aquí unes paraules per als editors d’Enciclopèdia Catalana que, en el seu camí d’excel·lència i innovació permanent (sense perdre el sentit tradicional de les coses), obre noves portes a la difusió de la cultura i del patrimoni. El corpus general de la Gran Enciclopèdia Catalana, que pot ser consultat a Enciclopèdia.cat, permet ara col·laborar-hi externament a través d’un interessant sistema d’edició supervisat per l’equip redactor d’Enciclopèdia Catalana i pel seu departament lingüístic.

Fa uns mesos que hi col·laboro i és genial! A mig camí encara de tenir un programa sistematitzat d’entrades i buits a omplir sí que m’he sistematitzat amb un tema: Canovelles i Vallès Oriental. Us convido a passejar per la domus d’Olivet o pel santurari de la Mare de Déu de Bellulla, fites de la nostra història local (en època medieval i moderna, respectivament), però també per les masies de Can Canyelles, Can Marquès o Can Castells… També per la propera i lliçanenca ermita de Santa Justa.

El projecte permet al que s’anomenen talents aïllats entrar en una roda de col·laboracions i aportacions que ajuden a créixer i millorar una de les majors històries d’èxits culturals del nostre país, com és la de l’Enciclopèdia. Per a aquells que vam veure en la magnífica enciclopèdia de volums amples i verds un referent en la més tendra època d’estudis (i fins a l’edat adulta) és il·lusionant poder ajudar a fer més gran la GEC. Felicitats als impulsors, a l’equip editor que ho porta endavant i a tots els que no heu deixat mai els volums verds, ara encara més a internet!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s