Conferència “Cuando España quiso conocer China” (Casa Asia-Madrid, 5 de març)

El proper dimarts 5 de març, amb Florentino Rodao (blog), serem a Casa Asia de Madrid (enllaç) per parlar de Juan González de Mendoza, protagonista del llibre El cronista de China (Edicions UB-Institut Confuci, 2018). El relat parteix de l’èxit extraordinari que va obtenir la Historia del Gran Reino de la China, obra de fra Juan González de Mendoza, al segle XVI: se’n van fer una trentena d’edicions i fou traduïda a diversos idiomes. Felip II, senyor d’un imperi que anava des dels dominis espanyols a Amèrica fins a l’Índia portuguesa, anhelava convertir el Celeste Imperi en un paradís cristià sota la seva protecció. És per això que va enviar una missió de frares agustins per acordar una aliança amb l’emperador de la Xina. Per acomplir la missió, González de Mendoza va dur a terme la ingent tasca d’aplegar notícies sobre la història, la geografia i les tradicions a fi de conèixer la sofisticada complexitat de la civilització xinesa.

“Cuando España quiso conocer China. Conversación sobre Juan González de Mendoza, El cronista de China

Paraules de benvinguda:
Carmen Díez Orejas, directora adjunta del Centro Casa Asia-Madrid

Participen:
Florentino Rodao, Catedràtic acreditat de la Universidad Complutense de Madrid i director del GEINTEA (Grupo de Estudios de Interacciones: Europa-Asia). Autor, entre d’altres llibres, de La soledad del país vulnerable. Japón desde 1945 (Crítica)

Diego Sola, professor de la Universitat de Barcelona. Autor de El cronista de China. Juan González de Mendoza, entre la misión, el imperio y la historia (Edicions UB)

Més informació: https://www.casaasia.es/actividad/detalle/220970-conferencia-cuando-espana-quiso-conocer-china-conversacion-sobre-juan-gonzalez-de-mendoza

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s