Històries: Ciceró es passeja pel Vallès (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

Diu la dita popular que “si el Vallès fos un ou, el rovell fora a Palou”. Aquest ancestral centralisme palouenc ha embruixat molts dels que s’han atansat a la insòlita vila del sud de Granollers convertida avui, segons els manuals de geografia moderna, en un “barri” de la capital vallesana. Un home savi em va dir una vegada que paisatgísticament res era més estrany i inquietant que entrar a Granollers en tren des del Pla de Palou, venint de Barcelona. “És l’engany perfecte: creus haver abandonat l’àrea metropolitana, campanars d’esglésies rurals i torres carregades de merlets retallen el cel i, de cop i volta… la gran ciutat!”, va exclamar. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s