crònicahistòria
Història

Històries: Ciceró es passeja pel Vallès (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

Diu la dita popular que “si el Vallès fos un ou, el rovell fora a Palou”. Aquest ancestral centralisme palouenc ha embruixat molts dels que s’han atansat a la insòlita vila del sud de Granollers convertida avui, segons els manuals de geografia moderna, en un “barri” de la capital vallesana. Un home savi em va dir una vegada que paisatgísticament res era més estrany i inquietant que entrar a Granollers en tren des del Pla de Palou, venint de Barcelona. “És l’engany perfecte: creus haver abandonat l’àrea metropolitana, campanars d’esglésies rurals i torres carregades de merlets retallen el cel i, de cop i volta… la gran ciutat!”, va exclamar. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: