crònicahistòria
Història

Històries: I l’aigua s’ho endurà tot (NacióGranollers.cat)

Un Vallès ple d’històries a

NacióGranollers

 

Els vallesans i les vallesanes no ens hem portat gaire bé amb els nostres rius. Com explica el doctor en Biologia Jordi Ruiz, “durant la segona meitat del segle XX els ciutadans del Vallès Oriental van girar l’esquena als seus rius, tot oblidant-los i sovint considerant-los part del clavegueram”. Més encara, la dècada dels 70 i 80 del segle passat va convertir el conjunt de la conca hidrogràfica del Besòs, de la qual els nostres rius Congost, Mogent i Tenes són contribuïdors principals, en una de les més contaminades de l’Europa occidental. Segur que tots recordeu aquella ferum que pujava del Congost quan creuaves algun dels ponts travessers. Veure algun ocell d’aigua era ben estrany. (Llegeix sencer a NacióGranollers.cat)

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: