Enllaços útils i recomanacions

Actualitzat a 1 de juny de 2013

Sobre cultura i història, una ullada a la nostra relació amb la xarxa de la mà de l’historiador de la cultura Peter Burke, professor de la Universitat de Cambridge, i una entrevista a Carlo Ginzburg, un dels pares de la microhistòria:

Sobre educacióuniversitats, Imma Tubella, rectora de la UOC, va publicar al febrer un article on defensa que “la revolució [pendent] no és [només] de l’educació superior, és de tot el sistema educatiu”.

Sobre ensenyament, en Xavier Gual, professor de secundària i escriptor, ha publicat dos articles ben suggerents aquest mes de maig, sobre la invisibilitat de la condició d’alumnes a les aules i sobre el cultiu de la responsabilitat dins la comunitat educativa:

I el país…?

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Qui escriu això? Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.

Professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Intentant cultivar la tasca d'historiador, la no sempre fàcil tasca de comprendre com som, d'on venim i cap a on anem. (+perfil)
Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

No en va, i com deia Ciceró,
“la història és mestra de la vida”!
Anuncis
%d bloggers like this: