Quant a ‘historiant…’

Historiar, fer història, és com teixir un brodat de trames i colors diversos. Fer història implica exercir, també, l’ofici de cronista. Un cronista que parla del passat però, també, del present. La història és l’ahir i és l’avui. Aquí i ara, mirem el passat que ens ha precedit i excavem la complexitat del nostre segle.

Qui escriu això? Un servidor, Diego Sola (Granollers, 1988. Canovellí). Historiador i divulgador. Llicenciat en Història i doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona. Màster en Estudis Històrics per la mateixa universitat i màster en Formació del Professorat per la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.

Actualment, professor i investigador a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (breu CV acadèmic). He estat investigador predoctoral i col·laborador docent del Departament d’Història Moderna de la UB, on vaig desenvolupar la meva tesi doctoral, un estudi sobre les relacions culturals entre Europa i la Xina plasmades a través de la literatura de viatges d’època moderna. Col·laborador en diversos mitjans de comunicació com a divulgador i conferenciant de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran.

Crònica, cultura, història, vida. Tot un garbuix de conceptes plens de contingut. Des d’un plantejament crític i alhora constructiu.

Logo mailContacte: dsolagarcia@gmail.com | Podeu accedir a aquest bloc clicant www.crònicahistòria.com | A twitter: @diegosolag

2 thoughts on “Quant a ‘historiant…’

  1. Acompanya a aquesta pàgina el bust geminat d’Heròdot i Tucídides, els dos grans historiadors de la Grècia clàssica.

    Encapçala el bloc la pintura Carles III menjant davant de la seva cort (1772) de Luis Paret y Alcázar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s